Broodje porcetta

inspiration-image

Recept

Lunchgerecht - 6 personen - ca 2,5 uur (excl. marineren)

Ingrediënten

  • 2 el verse rozemarijn (fijngesneden)
  • 2 el verse salie (fijngesneden)
  • 3 el venkelzaad
  • 1 el gedroogde rode peper
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 kg varkensbuik* met huid aan één stuk.
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 6 harde broodjes
  • rucola

Bereiding

  1. Maal de kruiden, rode peper en knoflook fijn in een keukenmachine.
  2. Leg het vlees met de velkant naar boven en maak met een scherp mes ruitvormige inkervingen. Snijd niet in het vlees, maar alleen in de huid en speklaag. Je kunt dit ook aan de slager vragen.
  3. Draai het vlees om en wrijf de bovenkant in met zout, peper en het kruidenmengsel.
  4. Rol het vlees op en bind om de 2 cm vast met keukentouw.
  5. Laat de porchetta minimaal 2 uur, maar liever nog 2 dagen onafgedekt in de koelkast op smaak komen.
  6. Wrijf vlak voor het aanbraden de speklaag in met wat olie, peper en zout.
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  8. Braad het vlees om en om bruin in een koekenpan.
  9. Leg het vervolgens in een ovenschaal en braad 30 minuten in de oven.
  10. Dek nu de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie, draai de oven terug naar 150 °C en laat 1,5 uur braden.
  11. Verwijder het folie en draai de oven nog 10 minuten op 225 °C. Zo kan de buitenkant lekker knapperig worden.
  12. Snijd 6 harde broodjes open.
  13. Snijd plakken van de porchetta en beleg hiermee de broodjes. Maak af met wat rucola. Ook lekker met gekaramelliseerde uien en balsamicoazijn.

In plaats van varkensbuik kan ook gekozen worden voor een kant-en-klare varkensrollade.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

 

10 Reviews

(48 stemmen)
9.59
6.99