Skip to main content

Vega: Trofie met pesto, sperziebonen en aardappeltjes

Recept

Een bordje gevuld met trofie, pesto, sperzieboontjes een aardappels

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 75 g verse basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 1⁄2 tl zeezout
  • 75 g pecorino of parmezaanse kaas (geraspt)
  • 350 g trofie
  • 200 g vastkokende kleine nieuwe aardappeltjes
  • 150 g haricots verts (gehalveerd)
  • Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, 200 ml extra vergine olijfolie en het zeezout in een keukenmachine en draai tot een pesto.
  2. Voeg 75 g kaas en eventueel nog wat extra zout toe.
  3. Schenk de rest van de olijfolie erover en zet weg tot gebruik.
  4. Kook de aardappeltjes in de schil met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
  5. Kook de trofie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Kook de haricots verts met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar.
  7. Laat alles goed uitlekken.
  8. Halveer de aardappeltjes en meng met de trofie, pesto en boontjes.
  9. Serveer met wat Parmezaanse kaas.
  10. In plaats van trofie kun je ook orecchiette of casareccia gebruiken.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.