Gegrilde verse makreeltjes

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca 40 minuten

Ingrediënten

  • 8 kleine makreelfilets met huid
  • harissa
  • olijfolie
  • peper en zout
  • flatbread

Salade

  • 500 g tomaten in verschillende kleuren
  • 2 jonge venkels
  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 100 g groene en
  • zwarte olijven
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Verhit de barbecue tot hij goed heet is.
  2. Besmeer de huidkant van de makreel met wat olie en de vlezige kant met een beetje harissa en olie.
  3. Bestrooi beide kanten met peper en zout.
  4. Doe de filets in een visrek en bak ca. 5 minuten aan iedere kant tot de filets gaar en bruin zijn.
  5. Serveer als een taco op een stuk flatbread samen met een salade.

Salade

  1. Meng de tomaten (in stukken) met de in dunne plakjes gesneden venkels, de komkommer (in plakken), het sjalotje (in dunne ringen) en de olijven.
  2. Meng een dressing van rodewijnazijn, honing, extra vergine olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Sprenkel de dressing over de salade en maak af met enkele blaadjes basilicum.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.