Gemarineerde chickenwings in ontbijtspek

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 40 minuten

 Ingrediënten

  • 24 kippenvleugeltjes
  • 24 plakjes ontbijtspek
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 30 g bruine suiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml appelazijn
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • cayennepeper

Salade

  • 2 komkommers
  • yoghurt
  • 1 tl vers citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • tuinkers
  • zwart maanzaad
  • verse muntblaadjes

Bereiding

  1. Meng de knoflook met de bruine suiker, ahornsiroop, ketchup, paprikapoeder, olijfolie, een snufje cayennepeper en de appelazijn in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Laat zachtjes inkoken tot een beetje kleverige saus in ca. 8 minuten. Laat afkoelen.
  3. Giet de saus over de kippenvleugeltjes en meng goed. Laat 25 minuten marineren.
  4. Steek de barbecue aan en verhit tot middelheet.
  5. Neem de plakjes ontbijtspek en wikkel om ieder kippenvleugeltje een plakje spek. Gril om en om ca. 25 minuten.
Serveer met een komkommersalade en stukjes stokbrood met kruidenboter.

Salade

  1. Trek dunne lange linten van de komkommers.
  2. Meng een dressing van yoghurt, citroensap, geperste knoflook.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de komkommer.
  4. Bestrooi met wat tuinkers, zwart maanzaad en verse, gehakte muntblaadjes.

Liever drumstick? Neem dan 12 drumsticks i.p.v. 24 kippenvleugeltjes en rooster ca. 35 minuten.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.