Garnalenspiezen in chorizo

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 16 grote garnalen
  • 16 dikke plakken chorizo
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode pepertjes
  • 50 ml citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl suiker
  • peper en zeezout

Salade

  • zak gemengde sla
  • 1 rode grapefruit
  • 2 avocado’s
  • granaatappelpitten
  • 6 el olijfolie
  • 3 el azijn/citroensap
  • 3 tl mosterd
  • suiker

 Bereiding

  1. Doe de knoflook, pepers (zonder zaad, in stukjes), citroensap, olijfolie, gerookt paprikapoeder, kristalsuiker, zwarte peper en zeezout in de keukenmachine en maal tot een saus. Neem de helft en zet koel weg.
  2. Neem de grote garnalen en plakken chorizo.
  3. Vouw elke garnaal om een stuk chorizo en prik twee stuks op een satéprikker. Maak zo 8 prikkers.
  4. Smeer in met de rest van de saus en wat olijfolie.
  5. Verhit de barbecue tot heet. Gril ca. 2 minuten aan iedere kant.
  6. Serveer met de saus die je apart hebt gehouden en wat stukken (gegrilde) citroen en een salade.

Salade

Serveer de salade met wat gemengde sla, grapefruit (in partjes en ontveld), avocado’s (in stukken) en granaat- appelpitten en een eenvoudige vinaigrette van olie, azijn/citroensap, mosterd en een mespuntje suiker.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.