Lamskarbonades

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 50 g bladpeterselie (fijngehakt)
  • 30 g broodkruim
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 12 lamskoteletjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Salade

  • 4 wortels
  • 1 biet
  • 1⁄4 knolselderij
  • 1⁄4 witte kool
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el appelazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de bladpeterselie met het broodkruim en de knoflook.
  2. Kwast de lamskoteletjes in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Druk ze in het peterseliemengsel.
  3. Verhit de barbecue middelheet. Gril de koteletjes om en om bruin en rosé in ca. 3 minuten aan iedere kant.

Serveer met een eenvoudige salade van wortel, kool en knolselderij.

  1. Snijd julienne van de wortels, biet en knolselderij.
  2. Snijd de witte kool ragfijn.
  3. Meng de groenten en voeg een gehakt sjalotje en het sap van de citroen toe.
  4. Meng een dressing van mayonaise, mosterd, appelazijn, bruine suiker en citroensap.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de dressing door de salade en laat een halfuurtje intrekken voor het serveren.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.