Kipsaté met Thaise pindasaus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 60 ml pindaolie
  • 1 rode peper(in stukken)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 g geroosterde pinda’s
  • 125 ml kokosmelk
  • 1⁄2 tl komijnpoeder
  • 1⁄2 tl koenjitpoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el vissaus

Salade

  • radijs
  • komkommer
  • lente-ui (in ringetjes)
  • gehakte pinda’s
  • limoensap van 1 limoen
  • (olijf)olie, peper en zout

Bereiding

  1. Doe de pindaolie, rode peper (zaad verwijderd), knoflook, pinda’s, komijnpoeder, koenjitpoeder, ketjap manis, vissaus en kokosmelk in de keukenmachine.
  2. Voeg op het laatst beetje bij beetje 125 ml kokend water toe, tot je een dikke saus hebt. Bewaar de helft in de koelkast.
  3. Klop de kipfilet tussen twee stukken plastic huishoudfolie plat tot 1 cm dikte. Snijd in repen van ca. 1,5 cm. Doe de andere helft van de saus bij de kip en meng goed.
  4. Laat afgedekt 1 uur intrekken.
  5. Verhit de barbecue tot middelheet.
  6. Rijg de kipfilet aan grilpennen. Bestrijk met wat olie en rooster ca. 6 minuten om en om.
  7. Verhit in de tussentijd de overgebleven pindasaus in een klein pannetje. Serveer de warme saus bij de kipsaté. Serveer met een salade.

Salade

Snijd dunne plakjes radijs, komkommer, wat lente-ui en pinda’s. En meng een eenvoudige dressing van wat limoensap, olie, peper en zout.
Liever varkensvlees? Vervang dan de kipfilet door varkenshaas.

Dit recept komt uit de Proef! mei 2015 Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Gruner Veltliner Andau 75CL