Skip to main content

Pompoen-paddenstoelenpie met braadworst

Recept

pompoen-paddenstoelenpie met braadworst

HOOFDGERECHT 4 PERS. – 1 1⁄4 UUR

Ingrediënten

  • 750 g pompoen (geschild en pitten
  • verwijderd)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 200 g champignons (in plakjes)
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 takjes tijm (blaadjes gerist)
  • 2 braadworsten
  • 1 el boter + extra om in te vetten
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 1 takje rozemarijn (alleen de naaldjes)
  • 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine)
  • 1 el bloem
  • 1 ei (losgeklopt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Snijd de pompoen in grove stukken en besprenkel met 1 el van de olijfolie. Schuif in het midden van de oven en bak beetgaar in ca. 30 min. 
  3. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, ui en tijm zachtjes 10 min.aan. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Verwijder het vel van de braadworsten en snijd het vlees in stukken van 3 cm. 
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 5 min. bruin en gaar. 
  6. Vet vier ovenschaaltjes van Ø 12 cm en 5 cm hoog in met boter. Bekleed de bodem en de randen met de helft van het bladerdeeg. 
  7. Vul met de pompoen, het champignon-uimengsel en de worst. Bestrooi met de rozemarijn en
  8. geitenkaas. 
  9. Kneed een bal van de rest van het deeg. Bestrooi je werkvlak met de bloem en rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Snijd er vier cirkels uit van iets meer dan 12 cm en dek hiermee de pies af. Druk de randen goed aan op de onderste deeglaag. 
  10. Maak een gaatje in het midden van elke pie zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Bestrijk met het ei. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de pies goud-bruin zijn. Lekker met een waterkerssalade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.