Skip to main content

Kerst: In balsamico gemarineerd Lamsrack

Een lamsrack op een houten snijplank

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1,5 uur

Ingredienten

  • 200 ml balsamicoazijn
  • 3 tl bruine suiker
  • 1 tl chilipeper
  • 2 kleine lamsracks (à 400 g)
  • 600 g regenboogwortels
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 800 g witte bonen uit blik
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 4 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 4 el citroensap
  • 20 g boter

Bereiding

  1. Meng voor de marinade de balsamico-azijn, bruine suiker en chilipeper. Bestrooi de lamsracks met peper en zout en leg in een ovenschaal. Schenk de marinade erover en laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Haal het vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de wortels schoon, besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met wat zout. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 40 min. bruin en gaar.
  3. Breng ondertussen de bonen in hun vocht aan de kook. Giet af en meng in een keukenmachine met de knoflook, peterselie, het citroensap en de rest van de olie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks 3 min. aan. Doe terug in de ovenschaal en bak naast de wortels in de oven in ca. 10 min. rosé.
  5. Controleer de kerntemperatuur van de lamsracks met een vleesthermometer deze moet 55 °C aangeven. Serveer de lamsracks met de wortels en bonenpuree.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.