Skip to main content

Kerst: Chocolade-amarena-kersentrifle

Chocolade-amarena-kersentrifle opgediend

NAGERECHT 4 TOT 6 PERSONEN– 20 MIN.

 

INGREDIËNTEN

  • 400 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 500 g mascarpone
  • 5 el cacaopoeder
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 8 plakken roombotercake
  • 1 pot amarenakersen

BEREIDING:

  1. Voeg de suiker aan de slagroom toe en klop stijf.
  2. Doe de mascarpone in een aparte kom. 
  3. Voeg de cacaopoeder en de vanillesuiker aan de mascarpone en klop dit tot een room.
  4. Bedek de bodem van een grote hoge glazen kom met wat plakjes cake. 
  5. Schep wat van de kersensiroop boven op de cake. 
  6. Schep een laagje mascarponeroom op. 
  7. Leg er wat amarenakersen op en 
  8. Schep er een laagje slagroom op. 
  9. Herhaal de voorgaande stappen tot alle ingrediënten op zijn. 
  10. Eindig met slagroom en garneer met amarenakersen en eventueel nog wat cacaopoeder.

Tip: Als er geen kinderen mee-eten, kun je de cake ook met een smakelijke likeur of kirsch bedruppelen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.