Skip to main content
image
Sobanoedels met miso,paddenstoelen en paksoi
image

HOOFDGERECHT – GEEN VLEES OF VIS
4 PERS.
30 MIN.

image

INGREDIËNTEN

4 eieren 
300 g sobanoedels 
2 el sesamolie 
40 g verse gember (geschild en fijngesneden) 
3 tenen knoflook (fijngesneden) 
3 bosuien 
100 g shiitakes 
140 g koningsoesterzwam 
2 paksoi 
2 el miso
4 el sojasaus 
2 el rijstazijn 
2 el honing 
2 el zonnebloem- of arachideolie 
2 el geroosterd zwart sesamzaad 

BEREIDING

  • Breng twee pannen water aan de kook. Kook in een van de pannen de eieren 7 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en houd apart. Kook in de andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel goed koud onder stromend water. Meng met de sesamolie.  
  • Snijd de bosui in stukken van ± 4 cm. Snijd de shiitakes in vieren. Snijd de oesterzwammen in de lengte doormidden en de helften in 4 lange plakken. Was de paksoi en snijd het blad eraf, houd apart. Snijd de stengels in stukken van ± 4 cm. Roer de miso, sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar in een kom.  
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Roerbak de gember 2 min. Voeg de knoflook, bosui, en paddenstoelen toe en roerbak 10 min. Voeg na 5 min. de stengels van de paksoi toe en roerbak mee.  
  • Snijd de paksoibladeren in drieën. Meng de misodressing en het paksoiblad door de paddenstoelen en bak 1 min. Haal de pan van het vuur en schep de noedels er voorzichtig door. 
  • Verdeel de noedels met paddenstoelen over 4 borden. Snijd de eieren doormidden en leg op elk bord 1 ei. Bestrooi met de sesamzaadjes.  
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.