Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Entrecote met Sichuan- peper en basilicumboter

Entrecote met Sichuanpeper en basilicumboter

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 600 g entrecote aan een stuk
  • 100 g roomboter
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 takjes basilicum (fijngehakt)
  • 1⁄2 el Sichuan peper
  • 1⁄2 el zwarte peperkorrels
  • 1 tl zeezout
  • 2 el extra vergine olijfolie

Bereiden:

  1. Haal de entrecote een uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. 
  2. Meng de boter met het citroensap, de knoflook en de basilicum.
  3. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Zet koel weg. 
  5. Stamp de twee soorten peper fijn in een vijzel en meng met het zeezout en de olijfolie.
  6. Smeer de entrecote in met de olie.
  7. Verhit een grillpan en bak de entrecote op hoog vuur in 3 min. aan beide kanten mooi bruin. 
  8. Laat nog 5 minuten nagaren op laag vuur. 
  9. Keer halverwege nog een keer om.
  10. Leg op een plank en verdeel er wat van de basilicumboter over. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. 
  11. Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden. 
  12. Serveer er wat basilicumboter bij. 

Tip: Lekker met een salade en stokbrood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.