Skip to main content

Gamba’s met korianderlimoendressing

Recept

Recept

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten +  1 uur

Ingrediënten

  • 5 tenen knoflook (geperst)
  • ½ el gedroogde pepervlokken
  • ½ citroen (uitgeperst)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 16 grote garnalen (ongepeld)
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 tl limoenschil (fijngeraspt)
  • 5 el extra vergine olijfolie 2
  • takjes koriander (blaadjes grof gehakt)

Bereiding

  1. Meng 4 tenen knoflook met de pepervlokken in een vijzel. Doe in een kom en voeg citroensap en de zonnebloemolie toe. Meng goed.
  2. Doe de garnalen op een bord en overgiet met de marinade. Laat 1 uur intrekken.
  3. Maak ondertussen de limoendressing door het limoensap te mengen met de rest van de knoflook, de honing, limoenschil, olijfolie en korianderblaadjes.
  4. Steek 30 minuten van tevoren de BBQ aan. Gril de garnalen in ca. 3 minuten om en om op de hete barbecue tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn.
  5. Serveer ze met de korianderlimoendressing. Lekker met gegrilde groenten en romescosaus (p. 37).