Gegrilde mul met harissa en muntyoghurtsaus

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten:
- 8 mullen (ingewanden verwijderd)
- extra vergine olijfolie om te bestrijken
- 4 visklemmen
Voor de harissa:
- 2 rode pepers (zaadjes verwijderd en fijngesneden)
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 6 peppadews
- extra vergine olijfolie keukenmachine
Voor de muntyoghurtsaus:
- 250 ml yoghurt
- 6 takjes munt (blaadjes fijngehakt)
- 1 teen knoflook (geperst)
Bereiding:
- Verhit de barbecue.
- Maal alle ingrediënten voor de harissa, behalve de olijfolie, fijn in de keukenmachine.
- Voeg vervolgens zo veel olie toe tot je een mooie smeuïge pasta hebt. Breng op smaak met wat zout.
- Meng alle ingrediënten voor de muntyoghurtsaus.
- Bestrijk de mullen met een kwastje met wat olijfolie en bestrooi de binnenkant met peper en zout.
- Leg per visklem twee mullen erop en gril de vissen 6 min. op de barbecue. Keer halverwege.
- Serveer ze met de harissa en muntyoghurtsaus.
- Lekker met aardappelsalade en gegrilde lente-uitjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).