Skip to main content

Gemarineerde garnalen met Aziatische dip

gemarineerde garnalen en witte wijn

HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 40 MIN.

Ingrediënten:

Voor de garnalen:

  • 80 ml limoensap
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 kg grote rauwe, ongepelde garnalen 
  • 1 limoen (in kwarten)
  • satéprikkers (in water geweekt)

 

Voor de dip:

  • 1 kleine rode peper (fijngesneden)
  • 4 takjes koriander (alleen de blaadjes) 
  • 2 stengels citroengras (witte gedeelte fijngehakt)
  • 4 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 el bruine suiker

Bereiding:

  1. Verhit de barbecue of koekenpan
  2. Meng het limoensap en de olie tot een marinade. Meng door de garnalen en laat 30 min. trekken in de koelkast 
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip
  4. Rijg de garnalen aan steeds twee satéprikkers, dan kun je ze gemakkelijker keren. Gril de garnalen in 4 min. net aan gaar, keer halverwege
  5. Serveer met de dip en de partjes limoen. Lekker met jasmijnrijst

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.