Skip to main content

Vegan: Gemarineerde tofu met gegrilde paksoi

gemarineerde tofu met paksoi en wijn

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 30 MINUTEN.

INGREDIËNTEN

  • 300 g jasmijn- of pandanrijst
  • 2 el groene currypasta
  • 2 el zonnebloemolie + om in te frituren
  • 750 g tofu (in plakken van 1 cm)
  • 6 el pinda’s
  • 2 takjes koriander (blaadjes)
  • 200 ml zoete chilisaus
  • 2 paksoi (in de lengte gehalveerd)
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • Ketjap

BEREIDING:

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Maak een marinade door de currypasta los te roeren met 2 el zonnebloemolie.
  3. Smeer de tofu in met de marinade en laat 15 minuten intrekken. 
  4. Maak in de tussentijd de pindasaus. Kneus de pinda’s grof in een vijzel en roer samen met de koriander door de chilisaus. 
  5. Verwarm een laagje olie in een diepe koekenpan. 
  6. Frituur de tofu in ongeveer 10 minuten lichtbruin. 
  7. Verhit de grillpan. 
  8. Smeer de paksoi in met de sesamolie en gril om en om tot ze beetgaar zijn en mooie grilstrepen hebben. 
  9. Bestrooi met het sesamzaad. 
  10. Serveer de tofu met de pindasaus, gegrilde paksoi en rijst. 
  11. Lekker met wat ketjap.

Tip: Houd je niet van koriander? Dan kun je de koriander vervangen door munt.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.