Skip to main content

Recept:


Gevulde Portobello's met Reblochon

Gevulde Portobello's met Reblochon

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten 

Ingrediënten 

  • 9 portobello's
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • Venkel
  • 150 g gedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 4 el granaatappelpitten
  • 8 plakjes Reblochon (voor vegan: vegan camembert of andere vegan kaas)
  • 4 takjes basilicum
  • zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier en verwijder het steeltje. Leg 8 portobello's met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met wat peper en zout en bak ze 15 min in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.
  2. Maak ondertussen de vulling. Snijd de venkel en de laatste portobello in kleine stukjes. Verhit 2 el van de olijfolie en bak de groeten op zacht vuur in 5 tot 10 min zachtejs aan. Schep af en toe om de tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de knoflook toe en bak nog 5 min. Schep de granaat appelpitten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal na 15 min de portobello's uit de oven en vul ze met het venkelmengesel. Verdeel de plakjes Reblochon erover en zet ze nog 10 min de de oven tot de portobelo's weer heet zijn en de kaas gesmolten is. 
  4. Haal ze uit de oven, eesprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met het basilcum. Lekker met een wilderijstschotel en een wortelsalade van gekleurde wortels.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.