Grote garnalen met maiskolven en yoghurtsaus
HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 1 UUR
Ingrediënten

- 800 g grote garnalen (rauw, gepeld en
- ontdooid)
- 3 el plantaardige olie
- 2 el limoensap
- 11⁄2 el madras kerriepoeder
- 6 tenen knoflook (geperst)
- 4 cm gember (geschild en geraspt)
- 4 maiskolven
- 2 el boter (gesmolten)
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 tl srirachasaus
- 1 limoen (in kwarten)
- 10 g verse koriander
Bereiding:
- Meng de olie met het limoensap, kerrie-poeder, de knoflook en gember. Breng op smaak met wat zout.
- Bedek de garnalen met de marinade, zet in de koelkast en laat 20 min. intrekken.
- Verhit de BBQ tot matig heet.
- Smeer demaiskolven in met de gesmolten boter en rooster ze goudbruin. Draai regelmatig om.
- Maak een saus van de yoghurt, knoflook en srirachasaus. Zet koel weg.
- Haal de garnalen uit de marinade en leg op het rooster van de BBQ.
- Rooster in ongeveer 4 min. om en om bruin en gaar.
- Snijd de maiskolven in stukken en leg op een schaal samen met de garnalen en de stukjes limoen.
- Bestrooi met het korianderblad.
- Serveer met de yoghurt-saus en wat geroosterd pitabrood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).