Skip to main content

Kabeljauwschotel met venkel, spinazie en dille

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 25 MINUTEN.

Ingrediënten

Een kabeljauwschotel
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 venkelknol
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 600 g wilde spinazie
  • 250 ml slagroom
  • 800 g kabeljauwhaasjes (4 stukken à 200 g)
  • 4 el boter
  • 6 takjes dille (grof gehakt)

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in een pan met water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. 
  2. Halveer de venkel en verwijder het hart. Snijd in kleine blokjes. 
  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de venkel 10 minuten zachtjes aan op middelhoog vuur. 
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. 
  5. Voeg de spinazie toe en laat slinken. 
  6. Schenk de slagroom erbij. 
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bestrooi de vis met zout en peper.
  9. Leg de vis tussen de groenten. 
  10. Doe de deksel op de pan en laat 8-10 minuten op middelhoog vuur stoven tot de vis net aan gaar is. 
  11. Smelt de boter in een pannetje en meng met de dille.
  12. Schep de afgegoten aardappeltjes erdoor en schud om. 
  13. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  14. Verdeel de krielaardappelen, spinazie en venkel over de borden, leg de kabeljauw erop en verdeel de achtergebleven roomsaus erover. 
  15. Bestrooi eventueel met nog wat verse dille.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.