Skip to main content

Recept uit Duitsland:


Kartoffelsalat

Uit Duitsland: Kartoffelsalat
Uit Duitsland: Kartoffelsalat

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 55 MIN

Ingrediënten:

  • 600 g vastkokende nieuwe aardappelen (schoongeboend)
  • 3 sjalotten (fijn gesnipperd)
  • 250 ml kippenbouillon (lauwwarm)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el zure room
  • snufje komijnpoeder
  • 1 lente-ui (in ringetjes)
  • 250 g groene asperges
  • 400 g warmgerookte zalm
  • 1 handje babyspinazie

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Laat iets afkoelen.
  2. Snijd de nog warme aardappelen in stukken.
  3. Bestrooi met de sjalot en schenk de bouillon erover.
  4. Meng de zonnebloemolie, azijn, zure room en het komijnpoeder.
  5. Meng voorzichtig door de aardappels. Zet minimaal 30 min. in de koelkast om in te laten trekken.
  6. Bestrooi met de lente-ui.
  7. Snijd de harde onderkanten van de asperges.
  8. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de asperges 4 min.
  9. Spoel af onder koud stromend water en snijd in stukken.
  10. Verwarm de zalm een klein beetje in een koekenpan en trek in stukken.
  11. Meng de aardappel met de asperges en zalm.
  12. Doe de babyspinazie in een grote schaal en leg de salade erop. Lekker met een gekookt eitje.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine juni-augustus 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.