Recept:
Kip ras-el-hanout op bierblik

Recept
hoofdgerecht – 4 personen – 1 uur en 15 min
Ingrediënten
- 1 biologische kip (ca. 1500 g)
- 3 el ras-el-hanout
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 blik bier (pilsener; 500 ml)
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Steek de BBQ aan. Verhit tot 200 ˚C.
- Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de binnenkant met 1 el ras-el-hanout. Wrijf de kip aan de buitenkant in met olijfolie. Bestrooi met de rest van de ras-el-hanout, peper en zout en wrijf in.
- Duw het nekje terug in de kip. Houd de kip zo compact mogelijk. Bind zo nodig uitstekende delen vast met wat keukentouw.
- Giet 200 ml bier uit het blik en doe de takjes koriander erin. Trek de kip met zijn achterkant over het blik.
- Bak de kip ca. 1 uur op de BBQ met de deksel erop. Gebruik een kernthermometer om te testen of de kip goed gaar is. Gemeten tussen borst en dijbeen moet de kerntemperatuur 75 ˚C zijn.
- Laat de kip nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in stukken.
Lekker met salsa verde, stokbrood, koriandermuntboter en een eenvoudige groene salade. Voor de koriander-muntboter meng je 50 g boter met de gehakte blaadjes van 2 takjes koriander en 1 takje munt. Breng verder op smaak met wat peper, zout en een kneepje citroensap.