Skip to main content

Recept:


Kip ras-el-hanout op bierblik

Kip ras-el-hanout op bierblik

Recept

Recept

hoofdgerecht – 4 personen –  1 uur en 15 min

Ingrediënten

  • 1 biologische kip (ca. 1500 g)
  • 3 el ras-el-hanout
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 blik bier (pilsener; 500 ml)
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan. Verhit tot 200 ˚C.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de binnenkant met 1 el ras-el-hanout. Wrijf de kip aan de buitenkant in met olijfolie. Bestrooi met de rest van de ras-el-hanout, peper en zout en wrijf in.
  3. Duw het nekje terug in de kip. Houd de kip zo compact mogelijk. Bind zo nodig uitstekende delen vast met wat keukentouw.
  4. Giet 200 ml bier uit het blik en doe de takjes koriander erin. Trek de kip met zijn achterkant over het blik.
  5. Bak de kip ca. 1 uur op de BBQ met de deksel erop. Gebruik een kernthermometer om te testen of de kip goed gaar is. Gemeten tussen borst en dijbeen moet de kerntemperatuur 75 ˚C zijn.
  6. Laat de kip nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in stukken.

Lekker met salsa verde, stokbrood, koriandermuntboter en een eenvoudige groene salade. Voor de koriander-muntboter meng je 50 g boter met de gehakte blaadjes van 2 takjes koriander en 1 takje munt. Breng verder op smaak met wat peper, zout en een kneepje citroensap.