Borrelhap
Kwarteleitjes met citroenmayonaise en dragon

Recept
Borrelhap - 4-6 personen - 15 minuten + 1 nacht in azijn
Ingrediënten
- 24 kwarteleitjes
- 1 l witte natuurazijn
- 4 el mayonaise
- 1 citroen
- ½ el citroenrasp
- 1 tl citroensap
- 4 takjes dragon
Bereiding
- Pak de avond van tevoren 24 kwarteleitjes en prik aan de onderkant een gaatje.
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eitjes 3 min.
- Leg ze in een bak met water en laat helemaal afkoelen.
- Doe de eitjes in een pot en overgiet met 1 l witte natuurazijn tot alle eitjes onderstaan.
- Laat een nacht staan. Hierna zijn de schillen en het vlies heel gemakkelijk te verwijderen.
- Meng 4 el mayonaise met ½ el citroenrasp en 1 tl citroensap van 1 citroen
- . Neem de eitjes uit de azijn, spoel even af en pel ze.
- Prik twee eitjes aan een prikkertje en schep er wat van de citroenmayonaise over.
- Bestrooi het bord met eitjes met 4 takjes dragon (gehakt)
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).