Kerst: Lamsrack met geglaceerde bietjes
Recept

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN - 50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
- 1 kg kleine bietjes
- 6 kardemonpeulen
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 lamsracks
- 4 el roomboter
Voor de sinaasappelsaus
- 1 sinaasappel (uitgeperst)
- 6 el sinaasappelmarmelade
- 1 teen knoflook (geperst)
- 100 ml rode wijn
- 100 ml kalfsfond
BEREIDING
- Kook de bietjes in water met wat zout ongeveer 45 min. (afhankelijk van de grootte), tot ze net aan gaar zijn
- Laat goed uitlekken
- Doe intussen het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm
- Roer er de sinaasappelmarmelade, knoflook, rode wijn en fond door
- Laat zachtjes inkoken tot een beetje stroperige saus
- Haal de zaadjes uit de kardemonpeulen en maal fijn in een vijzel
- Meng met het kaneelpoeder
- Verwarm de oven voor tot 180 ˚C
- Dep de lamsracks droog met keukenpapier
- Bestrooi ze met zout en peper en wrijf ze in met het droge kruidenmengsel
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks om en om bruin in ongeveer 3 min
- Doe ze in een ovenschaal
- Bak de lamsracks ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot rosé, of tot de vleesthermometer 55 ˚C aangeeft
- Doe wat van de sinaasappelsaus in een koekenpan en verwarm zachtjes
- Schep de bietje erdoor en schud om
- Serveer het lam met de bietjes en de saus
- Combineert goed met aardappeltjes uit de oven en haricots verts
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).