Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Lamsrack met verse kruiden - paasgerecht

lamsrack met verse kruiden - paasgerecht

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten.

INGREDIËNTEN

  • 4 sneetjes witbrood (korst verwijderd en
  • verkruimeld)
  • 30 g peterselie (fijngehakt)
  • 15 g koriander (fijngehakt)
  • 15 g munt (fijngehakt)
  • 120 g zachte boter + 1 el extra
  • 1 lamsrack met 8 koteletten (1.2 kg)
  • bakpapier
  • braadslede
  • vleesthermometer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Meng het broodkruim, de peterselie, koriander en munt met 120 g boter en breng op smaak met peper en zout. 
  3. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak het lamsrack om en om bruin. Leg het vlees in de braadslede en verdeel het brood-kruiden-botermengsel over de bovenkant. 
  4. Druk aan. Zet de braadslede in het midden van de oven en bak tot de vleesthermometer een kerntemperatuur van 58 °C aangeeft. 
  5. Neem het lamsrack uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

TIP
Serveer met een lekkere voorjaarscouscous met bijvoorbeeld artisjokharten, groene-aspergepunten, tuinerwten en radijsjes.

 

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.