Skip to main content

Recept:


Linguine met gerookte amandelpesto

Linguine met gerookte amandelpesto

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 25 MIN

Ingrediënten:

  • 400 g linguine
  • 30 g basilicum
  • 50 g gerookte amandelen (grof gehakt)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas + extra om te
  • bestrooien (geraspt)
  • 300 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • ½ bakje tuinkers (of andere kiemen)

Bereiding:

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen het basilicum, 35 g gerookte amandelen en de knoflook in een keukenmachine en maal tot een grove puree.
  3. Giet de olijfolie erbij terwijl de machine draait. Voeg de Parmezaanse kaas toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de rest van de amandelen grof.
  6. Meng de pesto door de afgegoten linguine en schep de tomaatjes erdoor.
  7. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de gehakte amandelen. Bestrooi de pasta met peper, zout en de tuinkers.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.