Skip to main content

Mosselschotel met paprika en spek

Mosselschotel met paprika en spek

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten. 

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie 
  • 100 g ontbijtspek (in blokjes) 
  • 100 g droge chorizo (in blokjes) 
  • 3 uien (gesnipperd) 
  • 4 tenen knoflook (geperst) 
  • ½ groene paprika (in stukjes) 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 2 el paprikapoeder 
  • snufje gedroogde chilivlokken 
  • 800 g gepelde tomaten 
  • 200 ml droge witte wijn 
  • 3 kilo mosselen bosje peterselie (fijngehakt) 
  • bosje koriander (fijngehakt) 
  • zuurdesembrood (in stukken)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan waar straks alle mosselen in passen en bak het spek en de chorizo 2 min. aan. 
  2. Neem met een schuimspaan uit het bakvet. Voeg de ui, knoflook en groene paprika toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 2 min. 
  3. Doe de laurierblaadjes erbij en bak nog 5 min. tot de ui wat kleur krijgt. 
  4. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken, tomaten, wijn en wat peper toe en kook 40 min. zachtjes op laag vuur tot saus. 
  5. Voeg het spek en de chorizo toe. Schep de helft van de saus in een kom. 
  6. Breng de overgebleven helft weer aan de kook. Doe de mosselen en de helft van de peterselie en koriander erbij. 
  7. Schenk de saus uit de kom over de mosselen. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en kook 15 min. of tot de mosselen gaar zijn. 
  8. Schud af en toe om. 
  9. Bestrooi met de rest van de peterselie en koriander en serveer met het brood om in de saus te dippen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.