Skip to main content

Vega: Ovenwortels met linzen en ricotta

Ovenwortels met linzen en ricotta

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten

Ingrediënten

  • 750 g wortels 
  • 2 sinaasappels 
  • 4 el extra vergine olijfolie 
  • 2 tl tomatenpuree 
  • ½ tl chilivlokken 
  • 1 el honing 
  • 300 g gedroogde linzen 
  • 1 takje tijm 
  • 1 citroen 
  • 250 g ricotta 
  • 3 el platte peterselie (gehakt)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Verwijder het loof van de wortels en leg ze in een grote braadslee. 
  3. Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden. 
  4. Pak de twee sinaasappelen. Snijd 1 sinaasappel in heel dunne plakjes en pers de andere sinaasappel uit. 
  5. Meng 2 el van het sap met de olijfolie, tomatenpuree, chilivlokken en honing. Meng door de wortels. 
  6. Leg de schijfjes sinaasappel ertussen en bak ca. 40 min. in het midden van de voorverwarmde oven. 
  7. Schep halverwege om. 
  8. Kook ondertussen de linzen met de tijm en wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. 
  9. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. 
  10. Meng 1 el citroensap en 2 tl -rasp met de ricotta. 
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Giet de linzen af en leg deze bij de wortels. 
  13. Verdeel er wat ricotta over en bestrooi met de peterselie. 

Tip: Lekker met een eenvoudige pasta, polenta of gekookte spelt.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.