Skip to main content

Gegrilde Lamskoteletten

Gegrilde Lamskoteletten


HOOFDGERECHT 
4 PERSONEN – 45 MIN. 
± 30 MIN. WACHTTIJD
 

image

Benodigdheden: 

  • 1 kg frietaardappelen (schoongeboend, 
  • in frieten gesneden van ± 1 cm dik) 
  • 3 liter frituurolie 
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt) 
  • 1 teen knoflook (gepeld) 
  • 2 ansjovisfilets 
  • 45 g verse basilicum (in reepjes gesneden) 
  • 9 el olijfolie extra vierge 
  • 400 g ongesneden snijbonen 
  • 1 biologische citroen (½ geraspt en 2 el sap) 
  • 1 tl dijonmosterd 
  • 12 lamskoteletten (op kamertemperatuur) 
  • 4 el citroenmayonaise (evt. bij de friet) 
     

Bereidingswijze:

  1. Leg de frieten op een theedoek en maak droog. Bak de friet voor. Verhit de frituurolie tot 150 °C in een (frituur)pan. Verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 5 min. Zorg dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken en leg op een grote, platte schaal zonder papier, dan blijft de friet niet plakken. Laat zeker 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. 
  2. Maak ondertussen de pistou. Doe de kaas met de knoflook, ansjovisfilets en een snufje zout in de hakmolen en mix fijn. Voeg 2 /3 van de basilicum en 5 el olijfolie toe en maal kort tot een grove pistou. Breng op smaak met peper. 
  3. Snijd de snijbonen in lange dunne linten ( ± ½ cm) en kook in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. 
  4. Meng 1 tl citroenrasp en 2 el -sap met 2 el olie en mosterd tot een dressing. Meng de dressing met de snijbonen en de rest van de basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de koteletten met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de lamskoteletten ± 3 min., afhankelijk van de dikte van de koteletten. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. 
  6. Bak ondertussen de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Laat goed uitlekken en bestrooi met zeezout. 
  7. Serveer de lamskoteletten met de pistou, snij bonensalade en de friet met de citroenmayonaise.
     

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.