Recept
Peren in vin santo

Recept
Nagerecht- 4 personen - 30 minuten + 3 dagen wachten
Ingrediënten
- 2 el citroensap
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 1 kg kleine, rijpe handperen
- 750 ml Vin Santo
- 2 (weck)potten van 500 ml met goed afsluitbare deksels
Bereiding
- Schil de peren en laat de steeltjes zitten. Breng 1 liter water met het citroensap, kaneelstokje en de steranijs aan de kook.
- Zet de peren netjes rechtop naast elkaar in een pan waar de peertjes staand naast elkaar precies in kunnen. Laat 15-20 min. zachtjes koken. Let op dat ze niet te gaar worden; dan vallen ze uit elkaar.
- Doe de hete peren in 2 gesteriliseerde (weck)potten. Bewaar het kookwater van de peren. Giet de Vin Santo over de peren tot 1½ à 2 cm onder de rand van de potten. Voeg als er te weinig vloeistof is nog wat kookwater van de peren toe. Sluit de potten direct af en laat ze afkoelen.
- Laat de peren 3 tot 4 dagen intrekken. Lekker met noten-, kaneel- of vanille-ijs of met chocolademousse. De peren zijn 1 maand houdbaar.