Skip to main content

Recept:


Ravioli met cognacsaus, paddenstoelen en salie

Ravioli met cognacsaus, paddenstoelen en salie

Recept

Hoofdgerecht- 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 12 salieblaadjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 sjalotten (gesnipperd)
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 250 g mascarpone (of 250 ml ongezoete sojaroom*)
  • 50 ml cognac
  • 400 g gemengde paddenstoelen (in plakjes)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 20 g platte peterselie (fijngehakt)
  • 500 g verse ravioli met paddenstoelenvulling

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de salieblaadjes tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten op middelhoog vuur lichtbruin. Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de mascarpone of de sojaroom* toe en schep 1 min. goed om.
  2. Voeg de cognac toe en roer door. Verhit de rest van de olijfolie in een tweede koekenpan en bak de paddenstoelen ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 sec. mee. Schep de peterselie erdoor.
  3. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar 2 el van het kookvocht. Meng de cognacsaus met het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Doe de ravioli op een grote schaal en schenk de saus erover.
  4. Verdeel de paddenstoelen over de saus. Bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.

* De ongezoete sojaroom moet ca. 10 min. inkoken.

TIP: Bak er 250 g trostomaatjes bij. Leg ze 5 min. in een voorverwarmde oven op 200 ˚C, voordat je de saus maakt. Voor de vleesliefhebber: bak Parmaham, coppa di Parma of spekreepjes uit in een pan. Leg deze op de paddenstoelen bij de blaadjes salie.