Skip to main content

Ribeye in bourbonmarinade

Recept

ribeye in bourbonmarinade

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 15 MINUTEN + 3 UUR WACHTTIJD

INGREDIËNTEN

  • 800 g ribeye of entrecote, ca. 21⁄2 cm dik
  • 1 el extra vergine olijfolie

VOOR DE MARINADE

  • 125 ml sojasaus
  • 125 ml bourbon whisky
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el bruine suiker
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1 tl zwarte peper (grof gekneusd)
  • zout en peper

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. 
  2. Roer tot suiker is opgelost.
  3. Leg het vlees in de marinade en draai een paar keer om. 
  4. Marineer 1 uur afgedekt in de koelkast. 
  5. Haal uit de koelkast en giet de marinade eraf. 
  6. Laat het vlees in 2 uur op temperatuur komen.
  7.  Dep het vlees droog en smeer in met een de olijfolie.
  8. Verhit de BBQ tot heet.
  9.  Leg het vlees op het rooster en grill bruin in ongeveer 12 minuten. Check met de kernthermometer. Het vlees is medium rare bij 55 °C.
  10.  Leg het vlees op een snijplank en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken.                                                             

Tip: Lekker met versgebakken friet en een eenvoudige salade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.