Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Ribeye in bourbonmarinade

Recept

ribeye in bourbonmarinade

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 15 MINUTEN + 3 UUR WACHTTIJD

INGREDIËNTEN

  • 800 g ribeye of entrecote, ca. 21⁄2 cm dik
  • 1 el extra vergine olijfolie

VOOR DE MARINADE

  • 125 ml sojasaus
  • 125 ml bourbon whisky
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el bruine suiker
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1 tl zwarte peper (grof gekneusd)
  • zout en peper

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. 
  2. Roer tot suiker is opgelost.
  3. Leg het vlees in de marinade en draai een paar keer om. 
  4. Marineer 1 uur afgedekt in de koelkast. 
  5. Haal uit de koelkast en giet de marinade eraf. 
  6. Laat het vlees in 2 uur op temperatuur komen.
  7.  Dep het vlees droog en smeer in met een de olijfolie.
  8. Verhit de BBQ tot heet.
  9.  Leg het vlees op het rooster en grill bruin in ongeveer 12 minuten. Check met de kernthermometer. Het vlees is medium rare bij 55 °C.
  10.  Leg het vlees op een snijplank en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken.                                                             

Tip: Lekker met versgebakken friet en een eenvoudige salade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.