Recept:
Ricottaquiche met zalm en dille

Recept
Hoofdgerecht– 4 personen – 55 minuten
Ingrediënten
- 1 rol hartig taartdeeg (ca. 300 g)
- 100 ml melk, op kamertemperatuur
- 100 ml slagroom, op kamertemperatuur
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 125 g ricotta
- 15 g verse dille (blaadjes gehakt)
- 200 g zalmfilet zonder huid (in blokjes van 2 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg het deeg in een quichevorm van Ø 25 cm. Snijd het overhangende deeg af langs de rand van de vorm. Prik gaatjes in het deeg. Beleg met bakpapier en leg er bakbonen bovenop.
- Bak 10 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog 5 min.
- Roer de melk, slagroom, eieren, ricotta en 2/3 van de dille door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de zalm over de taartbodem en giet het ricotta-eimengsel erover. Zet de quiche 35 min. in de oven of tot de vulling goudbruin en mooi gestold is. Garneer met de rest van de dille.
Tip: Lekker met geroerbakte knoflookspinazie.