Skip to main content

Recept:


Ricottaquiche met zalm en dille

Ricottaquiche met zalm en dille

Recept

Recept

Hoofdgerecht– 4 personen – 55 minuten 

Ingrediënten

  • 1 rol hartig taartdeeg (ca. 300 g)
  • 100 ml melk, op kamertemperatuur
  • 100 ml slagroom, op kamertemperatuur
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 125 g ricotta
  • 15 g verse dille (blaadjes gehakt)
  • 200 g zalmfilet zonder huid (in blokjes van 2 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg het deeg in een quichevorm van Ø 25 cm. Snijd het overhangende deeg af langs de rand van de vorm. Prik gaatjes in het deeg. Beleg met bakpapier en leg er bakbonen bovenop.
  2. Bak 10 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog 5 min.
  3. Roer de melk, slagroom, eieren, ricotta en 2/3 van de dille door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de zalm over de taartbodem en giet het ricotta-eimengsel erover. Zet de quiche 35 min. in de oven of tot de vulling goudbruin en mooi gestold is. Garneer met de rest van de dille.

Tip: Lekker met geroerbakte knoflookspinazie.