Runderstoof met gemengde paddenstoelen

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 3⁄4 uur
Ingredienten:
- 3 el plantaardige olie
- 2 grote uien (gesnipperd)
- 4 wortelen (in stukken van 2 cm)
- 1 kg riblappen (in stukken van 4 cm)
- 1 el tarwebloem
- 1 el rodewijnazijn
- 3 laurierblaadjes
- 5 pimentbessen
- 500 ml runderbouillon (van tablet)
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 150 g polenta
- 50 g boter
Bereiding:
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en wortel 10 min. aan.
- Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in kleine porties in 5 min. bruin.
- Leg al het vlees terug in de braadpan en bestrooi met de bloem.
- Voeg de azijn en 2 el water toe en roer aanbaksels van de bodem.
- Voeg de gebakken ui en wortel met de laurierblaadjes en pimentbessen toe en schenk de runderbouillon erbij zodat alles net onder staat. Vul zo nodig aan met water.
- Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Draai het vuur weer laag en laat 1 uur en 20 min. sudderen of tot het vlees helemaal gaar en zacht is. Roer af en toe en controleer of het niet droogkookt.
- Voeg 15 min. voor het einde van de kooktijd de paddenstoelen toe.
- Breng ondertussen 750 ml water aan de kook en roer de polenta met wat zout erdoor. Kook 45 min. op laag vuur en roer regelmatig. Roer aan het eindde boter erdoor.
- Serveer het vlees over de polenta. Lekker met broccoli of prei.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).