Skip to main content

Salade van makreel, venkel en sinaasappel

Salade van makreel, venkel en sinaasappel

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 g gerookte makreelfilets
  • 100 g gemengde sla
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 tl rasp van verse citroen
  • 2 kleine venkels (loof verwijderd)
  • 2 bloedsinaasappels (geschild)
  • 1 el vers limoensap
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1⁄2 teentje knoflook (geperst)
  • 1⁄2 tl suiker
  • 4 takjes dille (fijngehakt)
  • 12 Kalamata olijven (zonder pit)
  • 4 boterhammen (geroosterd)

Bereiding:

  1. Meng zwarte peper, cayennepeper en citroenrasp en bestrooi de makreelfilets hiermee. 
  2. Verdeel de gemengde sla over vier borden. 
  3. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Snijd de sinaasappels in plakjes. Verdeel beide over de sla.
  4. Maak een dressing van het limoensap, de olijfolie, knoflook, suiker en dille.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. 
  6. Leg de makreelfilets en de olijven bovenop de salade.
  7. Serveer met stukjes geroosterd brood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.