Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Salade van makreel, venkel en sinaasappel

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 g gerookte makreelfilets
  • 100 g gemengde sla
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 tl rasp van verse citroen
  • 2 kleine venkels (loof verwijderd)
  • 2 bloedsinaasappels (geschild)
  • 1 el vers limoensap
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1⁄2 teentje knoflook (geperst)
  • 1⁄2 tl suiker
  • 4 takjes dille (fijngehakt)
  • 12 Kalamata olijven (zonder pit)
  • 4 boterhammen (geroosterd)

Bereiding:

  1. Meng zwarte peper, cayennepeper en citroenrasp en bestrooi de makreelfilets hiermee. 
  2. Verdeel de gemengde sla over vier borden. 
  3. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Snijd de sinaasappels in plakjes. Verdeel beide over de sla.
  4. Maak een dressing van het limoensap, de olijfolie, knoflook, suiker en dille.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. 
  6. Leg de makreelfilets en de olijven bovenop de salade.
  7. Serveer met stukjes geroosterd brood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.