Skip to main content
0
€ 0.00

Recept uit Portugal:


Sardientjes

Uit Portugal: Sardientjes
Uit Portugal: Sardientjes

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 30 MIN

Ingrediënten:

  • 1 kg verse sardines (schoongemaakt en zonder kop en graat)
  • 250 g brood
  • 1 citroen (in partjes)

Voor de vulling:

  • 100 g vers witbrood
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 sjalotten (heel fijngehakt)
  • 30 g bladpeterselie (fijngehakt)
  • 15 g koriander (fijngehakt)
  • 10 g munt (fijngehakt)
  • 10 zwarte olijven zonder pit (in stukjes)
  • 2 el kappertjes
  • 50 g pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 1 tl venkelzaad

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de korsten van 250 g brood en verkruimel het brood zeer fijn in een keukenmachine.
  4. Strooi het broodkruim op de bakplaat. Laat 20 min. bruinen in het midden van de oven. Controleer regelmatig of het niet te hard gaat.
  5. Doe in een schaaltje.
  6. Snijd de korsten van het witbrood en verkruimel het brood zeer fijn in een keukenmachine.
  7. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een smeuïg mengsel. Leg de sardines open
    met de huid op het werkvlak.
  8. Bestrooi met weinig zout en wat peper.
  9. Schep er wat van de vulling op en klap de vis dicht.
  10. Verhit de BBQ tot heet. Doe de sardientjes in een visrek en rooster om en om in ca. 10 min. knapperig en gaar.
  11. Doe de sardientjes op een schaal en bestrooi met het geroosterde broodkruim. Serveer met een partje citroen.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine juni-augustus 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.