Skip to main content

Schotel met kikkererwten en chorizo

Schotel met kikkererwten en chorizo

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten. 

Ingrediënten

  • 400 g chorizo (liefst vers, anders gedroogd) 
  • 1 el extra vergine olijfolie 
  • 1 rode ui (gesnipperd) 
  • 2 tenen knoflook (geperst) 
  • 2 blikken gepelde tomaten 
  • 2 zoete aardappelen (geschild en in blokjes van 2 cm) 
  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt) 
  • 300 g rijst 
  • 2 tl gerookt-paprikapoeder 
  • 200 g boerenkool (in kleine stukjes)

Bereiding

  1. Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de stukken in 5 min. goudbruin. 
  2. Neem met een schuimspaan uit het bakvet en houd apart. 
  3. Voeg de ui toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. 
  4. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. 
  5. Doe de zoete aardappel erbij en kook 5 min. Voeg de chorizo en kikkererwten toe en kook 10 min. 
  6. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  7. Controleer of de zoete aardappel gaar is, kook zo nodig langer. Doe het paprikapoeder bij de schotel en schep de boerenkool erdoor. 
  8. Serveer met de rijst.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.