Skip to main content

Recept:


Varkenskoteletten met venkelrub

Varkenskoteletten met venkelrub

Recept

Recept

hoofdgerecht – 4 personen – 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 takjes rozemarijn (alleen naaldjes)
  • 3 takjes tijm (blaadjes)
  • 1 takje salie (blaadjes)
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 2 el venkelzaad
  • ½ tl rodepepervlokken
  • 4 schouderkarbonades (1½ cm dik)
  • 2 el extra vergine olijfolie

Bereiding

  1. Doe de rozemarijn, tijm, salie, knoflook en het venkelzaad in een keukenmachine en maal fijn. Meng de rodepepervlokken erdoor.
  2. Smeer de karbonades in met olijfolie. Wrijf in met het kruidenmengsel en laat 30 minuten intrekken.
  3. Steek de BBQ aan. Verhit tot 130 ˚C. Gril de karbonades om en om bruin tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 65 ˚C.
  4. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Lekker met sherrymayo (p. 37), gegrilde groenten of aardappelsalade en haricots verts.