Skip to main content

Recept


Vega: Voorjaarssalade met kruiden en krieltjes - paasgerecht

Vega: Voorjaarssalade met kruiden en krieltjes - paasgerecht

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 30 MIN.

Ingrediënten:

  • 250 g krieltjes
  • 6 eieren
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 200 g gemengde sla
  • 15 g dragon (fijngesneden)
  • 10 g bieslook (fijngesneden)
  • 5 g peterselie (fijngesneden)
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding:

  1. Kook de krieltjes met schil in water met wat zout in 15 min. gaar. Halveer ze. 
  2. Kook de eieren in 5 min; half hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  3. Meng de olijfolie, het citroensap en de mosterd tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. 
  4. Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de krieltjes en eieren op. Bestrooi met de dragon, bieslook en peterselie. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de tuinkers en serveer.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.