Skip to main content

Wiener schnitzel met aardappelsalade

Wiener Schnitzel

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 min. 

Ingredienten

  • 600 g vastkokende aardappelen 
  • 3 sjalotten (zeer fijn gesnipperd) 
  • 250 ml kippen- of groentebouillon 
  • 5 el zonnebloemolie
  •  3 el azijn 
  • 1 mespunt komijnpoeder 
  • 1 lente-ui (in ringetjes) 
  • 4 kalfsschnitzels 
  • 200 g bloem 
  • 3 eieren (losgeklopt) 
  • 200 g paneermeel 
  • 250 g roomboter 
  • 1 citroen (in partjes)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Laat een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snijd de nog warme aardappelen in stukken, bestrooi met de sjalot en schenk de bouillon erover. 
  2. Meng de zonnebloemolie, azijn en komijnpoeder en schep voorzichtig door de aardappel. Laat 20 min. intrekken in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de lente-ui. 
  3. Leg de kalfsschnitzels tussen twee vellen vershoudfolie en sla dun met een zwaar plat voorwerp, zoals een deegroller of een groot hakmes. 
  4. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Doe de bloem, het ei en het paneermeel ieder in een diep bord. 
  5. Smelt de boter in een grote koekenpan. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel en bak ze in 2 min. aan elke kant goudbruin.
  6.  Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de partjes citroen en de aardappelsalade.

 

Dit recept komt uit de Proef! februari 2017.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.