Skip to main content

Recept uit Oostenrijk:


Wienerschnitzel

Uit Oostenrijk: Wienerschnitzel
Uit Oostenrijk: Wienerschnitzel

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 40 MIN

Ingrediënten:

  • ½ komkommer (in dunne linten)
  • 10 g dille (naaldjes gehakt)
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 4 kalfsschnitzels (ongepaneerd)
  • 200 g bloem
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 100 g panko broodkruim
  • 250 g roomboter
  • 1 citroen (in partjes)

Bereiding:

  1. Doe de komkommer in een schaaltje en meng met de dille en wat peper en zout.
  2. Schenk de helft van de azijn erover.
  3. Doe de rode ui in een ander schaaltje en schenk de rest van de azijn erover.
  4. Sla zo nodig de kalfsschnitzels plat. Leg hiervoor het vlees tussen twee vellen vershoudfolie en sla plat (ca. 4 mm) met een zwaar voorwerp, zoals een deegroller.
  5. Leg ze 2 min. in koud water. Hierdoor ‘blazen ze beter op’ tijdens het bakken.
  6. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  7. Doe de bloem, het ei en het panko broodkruim ieder in een apart diep bord.
  8. Smelt de boter in een grote koekenpan waar alle vier de schnitzels in passen, tot de boter bruist. Gebruik zo nodig twee koekenpannen.
  9. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het panko broodkruim.
  10. Bak ze in 2 min. aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Serveer met de citroen en wat ingelegde komkommer en ui erop. Lekker met een wortelkoolsalade.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine juni-augustus 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.