Skip to main content

Winters broodje curryworst de luxe

Curryworst

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 36 min. 

Ingrediënten

  • 2 el boter 
  • 4 braadworsten 
  • 1 grote gele ui (zeer fijn gehakt) 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 250 ml ketchup 
  • 3 el balsamico 
  • 2 el honing 
  • ½ el sojasaus 
  • 1 tl chilipoeder 
  • 2 el kerriepoeder + extra 
  • 1 el extra vergine olijfolie 
  • 2 rode uien (in ringen) 
  • 4 witte broodjes mosterd 
  • 250 g zuurkool 

Bereiding

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 5 min. aan tot ze bruin zijn. Dek af met een deksel en sudder in 12 min. gaar. 
  2. Neem uit het bakvet en houd apart. Voeg de gele ui toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak in 5 min. zachtjes glazig. 
  3. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 min. mee. Voeg 2 el water, de ketchup, balsamico en honing toe en kook 2 min. door. 
  4. Breng de saus op smaak met de sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder. Verdun eventueel met enkele eetlepels water. 
  5. Leg de worsten in de saus en houd warm. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rode ui in 10 min. mooi bruin. 
  6. Snijd de broodjes open, besmeer ze met wat mosterd en beleg ze met de zuurkool, worst en saus. 
  7. Bestrooi met nog wat kerriepoeder en leg de rode ui erop.

 

Dit recept komt uit de Proef! februari 2017.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.