Skip to main content

Recept:


Zalm met salade van groene asperges

Zalm met salade van groene asperges

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN -  CA. 35 MINUTEN

Ingrediënten:

  • 1 el venkelzaad
  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 4 zalmmoten
  • 400 g groene asperges of aspergetips
  • 1 komkommer (in stukjes)
  • 250 g groene olijven zonder pit
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl grove mosterd
  • snufje suiker
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el dragon (gehakt)
  • 2 takjes munt
  • 400 g mozzarella of burrata

Bereiding

  1. Doe het venkelzaad en de peperkorrels in een vijzel en stamp fijn. Doe de knoflook erbij en stamp mee. Meng met de bruine suiker, het zeezout, paprika-, komijn- en chilipoeder. Wrijf de zalm hiermee in en zet weg. Maak de salade.
  2. Blancheer de groene asperges 5 min. in kokend water met wat zout. Gebruik je aspergetips, houd dan 3 min. aan. Spoel af onder koud stromend water. Meng de komkommer met de olijven.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, suiker en het citroensap. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de zalm om en om bruin en net aan gaar in ca. 3 min. aan iedere kant. Meng de komkommer-olijfsalade met de dressing en bestrooi met wat muntblaadjes.
  4. Serveer de zalm met de salade en een stuk mozzarella. Lekker met gebakken aardappels of een eenvoudige pasta met wat boter en peterselie.

Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.