Skip to main content

Recept:


Zalmfilet met bloedsinaasappel en kruiden

Zalmfilet met bloedsinaasappel en kruiden

Recept

Hoofdgerecht - 4 - 8 personen - 30 minuten 

Ingrediënten 

  • 1 hele zalmzijde
  • 1 1/2 el bruine suiker
  • 1/4 el grofgemalen peper
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 1/2 el extra vergine olijfolie
  • 1 bloedsinaasappel (in dunne plakjes)
  • 4 el roomboter
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje peterselie
  • 1 tl verse tijm
  • 1 takje dragon

 

Bereiding

  1. Verhit de ovengril en leg de zalm op een stuk bakpapier op de bakplaat. Men de bruine suiker, grofgemalen peper, knofolook, het zeezout en cintroenrasp met de olijfolie. Smeer over de zalm en beleg met de plakjes bloedsinaasappel. Schuif de bakplaat 15cm onder de grill en laat ca 8 min bakken. 
  2. Maak ondertussen een boersaus. Smelt daarvoor de boter in een pannetje. Hak alle verse kruiden en laat zachtjes trekken in de boter. 
  3. Haal de zalm uit de oven en overgiet met de kruidenboter. Lekker met een salade van citrusfruit en gebakken aardappelen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.