Skip to main content

Zeeduivel in saffraansaus

Zeeduivel met saffraansaus

Recept

HOOFDGERECHT- 4 PERSONEN– 45 MINUTEN

INGREDIËNTEN:

  • 400 ml droge witte wijn
  • 75 g boter
  • 200 g sjalotten (fijngehakt)
  • 800 ml visbouillon (van 1 blokje)
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 2 tl suiker
  • 4 zeeduivelmedaillons (200 g per stuk)
  • 150 g tomaten (in blokjes)
  • 75 g kappertjes
  • 1 el verse peterselie (gehakt)

Bereiding:

  1. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan
  2. Bak hierin de sjalotten 4 min. zachtjes aan
  3. Schenk de wijn erbij en laat op hoog vuur tot 1/3e inkoken
  4. Doe de visbouillon erbij en laat weer tot 1/3e inkoken
  5. Roer vervolgens de room, saffraan en suiker door de saus en laat de saus nu tot de helft inkoken. Zet op heel laag vuur en houd de saus onder het kookpunt
  6. Leg de stukken zeeduivel in de saus en laat ca. 5 min. pocheren, tot de vis gaar is
  7. Schep voorzichtig de stukjes tomaat en kappertjes door de saus. Bestrooi vervolgens de saus met de peterselie. 

Tip: Lekker met gekookte krieltjes of met pasta en spinazie.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine van september 2018. Zin in een ander recept? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Een magazine met, naast recepten, de bijzondere, gekke en prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan ook meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.