Zelfgemaakte hamburgers en whiskysaus

Recept
HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 40 MINUTEN + 4 UUR WACHTTIJD
INGREDIËNTEN
VOOR DE HAMBURGERS
- 600 g vers grof rundergehakt of biefstuktartaar
- 1⁄2 kleine ui (fijngehakt)
- 1⁄2 teen knoflook (geperst)
- 1 el bladpeterselie (fijngehakt)
- 1⁄2 tl mosterd
- 1⁄2 el Worcestershiresauce
- 1 eidooier
- peper en zout
- zonnebloemolie
VOOR DE WHISKYSAUS
- 4 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 2 el ketchup
- 2 el whisky
- 2 el opgeklopte ongezoete slagroom
OM OP TE MAKEN
- 1 grote ui (in ringen)
- 1 grote tomaat
- 4 kleine augurken (in plakjes)
- enkele slabladeren
BEREIDING:
- Haal het gehakt uit de koelkast en meng direct goed met de rest van de ingrediënten voor deburgers.
- Zet een uur in de koelkast om weer op te stijven.
- Meng de mayonaise, yoghurt, ketchup, whisky en het citroensap tot een whiskysaus.
- Schep als laatste de geklopte slagroom erdoor. Zet koel weg.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de uienringen mooi bruin in ongeveer 15 min.
- Haal het gehakt weer uit de koelkast en maak met vochtige handen 4 hamburgers.
- Smeer ze in met een beetje olie en bak ze op een grillpan of de BBQ 3-4 min.aan elke kant tot rosé. Check met een kern- thermometer. Deze moet 55 °C aangeven.
- Serveer de burgers met een schepje whiskysaus op hamburger met wat sla, plakken tomaat, augurk en de gebakken uienringen.
Dit recept komt uit het Proef! magazine juni 2018. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.