Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00
Onze winkels blijven open tijdens de lockdown.

Het verhaal achter:


Jura whisky

Jura whisky

Op 25 mijl ten westen van Schotland bevindt zich een uniek eiland vol onstuimige natuur, ruige bergen, vredige meren en een stormachtige zee. Een afgelegen eiland met maar één weg, één winkel, één pub en één distilleerderij waar de 212 bewoners en 5.000 herten de dienst uitmaken. Deze hechte community stort zich vol overgave op de creatie van een bijzondere whisky: Jura. De ambachtslieden van het eiland hebben in 2018 hun receptuur verfijnd met als resultaat een nieuwe range single malt whisky’s. Eén ding staat vast: deze Jura single malt whisky is ‘a long way from ordinary’.

Bekijk alle Jura whisky's

JURA; where difficult is worth doing

Jura Distillery

Te midden van de zanderige baaien, uitgestrekte vlaktes, hoge bergen en wilde rotsen vind je de Jura distilleerderij. Het kloppend hart van het eiland en de gemeenschap. Het eiland is zeker niet de makkelijkste plek om whisky te maken, maar wel de beste. Waarom? Omdat op een eiland zo afgelegen en lastig bereikbaar als deze, waar iedere eilandbewoner een rol speelt in de creatie van deze unieke whisky, waar hardwerken hand in hand gaat met schoonheid, ieder glas en iedere druppel whisky gekoesterd wordt.

The community spirit

Door de jaren heen hebben het eiland en de distilleerderij vele zware winden moeten doorstaan. De community spirit van de eilandbewoners, vastberaden en vindingrijk, is hierin altijd bepalend geweest. In 1810 is de distilleerderij gesticht, maar werd in het eind van de 19e eeuw stil gelegd. Gedurende deze periode en tijdens de twee oorlogen die daarop volgden is de vlam die in de Diurachs wakkert (de eilandbewoners) nooit gedoofd. Het is de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van deze community geweest dat ervoor heeft gezorgd dat in 1963 de deuren weer geopend konden worden.

De Jura signature smoke

De Jura signature smoke

De kracht van het eiland Jura proef je terug in iedere Jura whisky. Licht rokerige tonen, onstuimig zoals de rotsachtige Westkant die onophoudelijk wordt geteisterd door de Atlantische Oceaan, dat is de Jura signature smoke. De oostkant is zacht en delicaat, hier vindt de fauna haar onderkomen. Zacht zoals je ook zou verwachten van een Highland whisky. Deze twee tegenstrijdige elementen in de juiste balans samen creëren de onwaarschijnlijke schoonheid die wij koesteren in onze whisky.

De Jura Journey Cloudy Collins

Jura Cloudy Collins

Een klassieker onder de cocktails, The Cloudy Collins. Een smaak explosie waarbij de kenmerkende subtle smoke van Jura en de zoete tonen die je kent van de Collins perfect in balans zijn. Lees hieronder hoe je deze winnaar in een handomdraai maakt. 

Ingrediënten: 
  • 50ml Jura Journey 
  • 50ml cloudy appelsap  
  • ½ limoen 
  • 100 ml ginger ale 
  • IJsblokjes 
Zo maak je hem: 
  1. Vul een longdrink glas met ijsblokjes.  
  2. Schenk de Jura Journey, de appelsap en het limoensap in het longdrink glas. 
  3. Top het glas af met ginger ale.  
  4. Garneer met een schijfje limoen. 

De lekkerste Jura whisky