Skip to main content

Geschiedenis:


Meer dan 130 jaar ervaring

Meer dan 130 jaar ervaring

image

In 1884 stond de 33-jarige Maria Gall aan de wieg van het huidige Gall & Gall. Als stoere zakenvrouw begon zij de slijterij – wijnhandel 'Firma Wed. H.J.T. Gall' in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Hierdoor kon zij zelf - na het overlijden van haar man in 1889 - in haar levensonderhoud voorzien. Gall was een 'vooruitstrevende' winkel. Toen al stonden de klanten centraal. Haar motto was 'Geen order te groot, geen order te klein, geen order te ver'. Een vrouw van aanpakken dus, 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur. Toen Maria Gall in 1920 overleed, namen haar twee zonen de winkels over. Naar Engels voorbeeld voegden zij aan de naam een tweede Gall toe ‘’Gall & Gall”.

Zwart wit foto etalage

In die tijd waren klanten vooral heren die kwamen voor een maatje Genever, Fijne dubbele likeuren of Echte Fransche Cognacs. Bestellingen werden per bakfiets bezorgd. Ruim honderd jaar na de oprichting, in 1989 werd Gall & Gall opgenomen in het Ahold-concern (1989), maar de naam bleef. Deze naam ging bovendien gelden voor de winkels van Alberto, Impodra, Aguilar en Klerks waarmee Gall & Gall in één klap marktleider in Nederland werd. Met meer dan 550 winkels is Gall & Gall vandaag de dag een vertrouwd en herkenbaar gezicht in het straatbeeld.

Terug naar over Gall & Gall

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.