Skip to main content
Petrolo Galatrona
Italië Biologisch

Royal Red

Jouw Premium prijs

Petrolo Galatrona

Italië - Merlot 2017 75CL 14%

De ‘Pétrus van Italië’: van 100% merlot, afkomstig van een bodem rijk aan klei. Het meesterwerk van de Toscaanse producent Petrolo rijpt 18 tot 20 maanden op Franse eiken vaten van verschillende grootte en leeftijd.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Petrolo Galatrona

Italië 2017 75CL

Alles over Petrolo Galatrona

De ‘Pétrus van Italië’: van 100% merlot, afkomstig van een bodem rijk aan klei. Het meesterwerk van de Toscaanse producent Petrolo rijpt 18 tot 20 maanden op Franse eiken vaten van verschillende grootte en leeftijd.

Galatrona is het meesterwerk van de Toscaanse producent Petrolo. Deze rode wijn gemaakt van 100% merlot wordt ook wel gezien als ‘de Pétrus van Italië’. Het geheim van de wijnmaker is niet alleen om de wijngaarden biologisch te bewerken, maar ook om de rendementen drastisch te verlagen. Dat levert een hoge concentratie op in de druiven en dus ook in de uiteindelijke wijn. De merlot-druiven staan aangeplant op een bodem rijk aan klei met schalie, mergel en zandsteen. De wijn is geklasseerd als een Val d’Arno di Sopra DOC en rijpt 18 tot 20 maanden op Franse eiken vaten van verschillende grootte en leeftijd.

Lekker bij gegrild rood vlees
Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Petrolo noemt zijn Galatrona de ‘Grand Cru’ van het domein. Door de internationale pers wordt hij ook wel gezien als ‘de Pétrus van Italië’. Geen wonder: hij is ongelofelijke elegant en complex en wordt gemaakt van 100% merlot afkomstig van een bodem rijk aan klei, schalie, mergel en zandsteen. Ongeveer een derde van de vaten is nieuw. De wijn is ongelofelijke elegant en complex met pruimen, aardbei, vanille, tabak en specerijen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort merlot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Petrolo LOC. PETROLO N° 30 MERCATALE VALDARNO, 52021 BUCINE, AREZZO, ITALIA, Italy Email: PETROLO@PETROLO.IT Website: https://www.petrolo.it/en/wines/galatrona/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij gegrild rood vlees

Ons verhaal

Italië, Toscane
Italië, Toscane
Petrolo Italië, Toscane
Op de grens van Chianti Classico ten zuidoosten van Florence bevindt zich de Italiaanse topproducent Petrolo. Dit biologisch gekwalificeerde wijndomein van 31 hectare is sinds het einde van de jaren ’80 in handen van Luca Sanjust. Hij heeft de focus binnen dit bedrijf verlegt van kwantiteit naar kwaliteit en met het besef dat je alleen hele goede wijnen kan maken, als je goed voor je druivenplanten zorgt. Het domein staat aangeplant met sangiovese, merlot en cabernet sauvignon. Daarnaast wordt er ook malvasia bianca en trebbiano verbouwd. Op het domein wordt ook olijfolie gemaakt.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.