Skip to main content
0
€ 0.00

FRANEKER - LEEUWARDERWEG 8 a 8801 BV

Geopend, sluit om 22:00

0517-380080 Bellen

Onze Gall en Gall staat in het mooie stadje Franeker. Een van de parels van de elfsteden. Een mooie winkel met een ruim assortiment.

Natuurlijk zijn wij trots op onze lokale producten waaronder onze eigen Frjensjerter lijn. En ons plaatselijke biertje het Planetenbier. Dit biertje is vorig jaar geboren, bij het 350 jarig bestaan van het Planetarium van Eise Eisinga. En natuurlijk niet te vergeten ons Frysk Hynder, een mooie whisky uit de distileerderij van Us Heit. Wij staan dagelijks voor je klaar voor een goed advies, een mooi cadeau. En over een cadeau gesproken... Wist je dat we zelf hele mooie cadeautjes maken , wat jij wenst... wij maken het voor je. 

Gaby:

Ik werk met heel veel plezier alweer 3 jaar bij de Gall en Gall in Franeker.  En iedere keer is het weer leuk om met veel enthousiasme de klanten te adviseren en soms voor het eerst kennis te laten maken met een mooie fles wijn, een stoere whisky, een fijne port of een lekker streekproduct.

Trots zijn wij dan ook op onze mooie Friese streekproducten. Bij ons zijn dat de Frjentsjer producten: Berenburg, likeuren, en bitters. En natuurlijk ons beroemde Planetenpils, verwijzend naar het Planetarium van Eise Eisinga.

Gaby's eigen favorieten;

De wijnen van Paul Mas, en met name de Arrogant Frog wijnen. Ik ben begonnen een tijdje geleden met de Arrogant Frog cabernet sauvignon merlot, dat was liefde op het eerste gezicht! Een soepele ronde wijn. Maar het mooie is dat ook je smaak in de loop der tijd ontwikkelt en of verandert, en zoekende naar een krachtiger wijntje van Arrogant Frog , kwam ik uit bij de Arrogant Frog reserve GSM. Een mooie blend gemaakt van de druiven: Grenache, Syrah en Mouverdre . De wijn is krachtig, wat kruidig en zeer geconcentreerd. Een echte aanrader voor wie van een stevig wijntje houdt. 

Ook wil ik nog even onder de aandacht brengen:
De Graham's 10 Years Old Tawny Port. VERRUKKELIJK!!! Hij staat bij mij standaard in huis. Je ruikt noten aroma's gecombineerd met honing en vijgen. Een genot bij eigen gemaakte appeltaart of bij gebraden vlees. Moet je in huis hebben zeker met de feestdagen voor de deur!

Anna:

Vanaf het begin van de opening in 2013 van de Gall en Gall Franeker sta ik met veel plezier en enthousiasme in onze mooie winkel. Ik heb al vele flessen en klanten voorbij zien komen. Mijn motto is " Geluk is niet te koop, wijn wel en dat is toch bijna hetzelfde". Graag drink ik zelf ook een glaasje wijn. Mijn favoriete wijn is de Raymond R Collection cabernet sauvignon. Dit is een krachtige wijn met mooie tannines en een kruidige smaak. Je proeft vol rijp donker fruit. Geweldig bij een stoofpot

Marianne:

Ik werk met veel plezier bij Gall en Gall Franeker. Daarnaast mag ik ook graag in de weekenden erop uit en dan heerlijk uit eten met een goed glas wijn. Mijn favoriet is Ironstone old vine zinfandel.

Suzanne:

Mijn favoriete drankje is Baileys!  Een heerlijke zachte en romige likeur, met een vleugje Ierse whiskey. Zoet en zacht, een uitstekende basis om te mixen, bijvoorbeeld in de koffie, aan roomijs, of maak er een feestelijke cocktail van!

Tip:

Ingrediënten voor 2 glazen;

- 75 ml Baileys Original Irish Cream 
- 25 ml Smirnoff vodka
- Chocolade siroop of saus
- IJsblokjes 

Meng het;
1.Giet de Baileys in een cocktail shaker en voeg vervolgens de Smirnoff toe.
2.Voeg vervolgens de chocoladesiroop toe aan de cocktailshaker.
3. Duw ijsblokjes in de shaker en schud krachtig tot de vloeistof zijdezacht is.
4. Schenk het in een cocktailglas, en werk het af met verkruimelde chocoladevlokken.
Geniet ervan!