Skip to main content

LEIDSCHENDAM - DAMSTRAAT 44 2265 AH

Peter: Met regelmaat word mij in de winkel gevraagd wat mijn favorieten zijn. Eigenlijk heb ik die niet. Ik ben namelijk fan van alle producten die van goede kwaliteit zijn en gemaakt worden met passie en liefde voor het vak. Zit erachter dat product ook nog een bijzonder verhaal dan ben ik helemaal om. Als ik dan toch tussen assortimentsgroepen moet kiezen zijn het toch wel de wijnen en whisky's. Gall&Gall heeft een prachtig en indrukwekkend wijnassortiment in huis. Helaas kan ik ze niet allemaal in onze winkel kwijt maar door een uitgekiemd schappenplan vindt je bij ons meer dan 300 wijnen uit diverse windstreken. 

Kom gezellig eens langs en proef één van de wijnen die bij ons in de wijndispenser staan. Ik durf te wedden dat er één bij zit waar je meer dan normaal van kan genieten. Ons whiskyassortiment is indrukwekkend, al zeg ik het zelf. Onder de winkel ligt namelijk een Schatkelder die gevuld is met niet alleen lekkere maar ook bijzondere whisky's. In deze sfeervolle kelder waan je je even terug in de tijd. Met een drammetje in je hand en je ogen dicht neem ik je mee op reis en laat je genieten van dit gouden levenswater. In 2015 zijn wij zelfs door de Scotch Malt Whisky Society uitgeroepen tot Whiskyspeciaalzaak van Nederland. Deze titel hebben wij in de wacht gesleept omdat wij onze missie 'Mensen kennis laten maken met en genieten van één van de mooiste dranken op deze aarde: Whisky!!'' op een bijzondere wijze vormgeven. Hoe? Kom langs, daal 12 traptredens af, laat je verrassen en geniet!  

Marianne en Palo (Alto):  Jaren geleden waren mijn dochter en ik aan het sparen voor een weekend New York. Toen we wilden boeken gebeurde het tragische 9-11. We hebben toen geen reis geboekt maar zijn door blijven sparen... 10 jaar later was dan het moment aangebroken dat we ons weekend New York zouden boeken. De reis die ik ooit met mijn ouders zou maken maar die nooit had plaatsgevonden ging ik nu met mijn dochters beleven. In ons eerste hotel aangekomen en de koffers op de kamer gebracht, werd het tijd voor ons eerste American diner. We bestelden een lekker gerecht en lieten ons verrassen door de ober met een fles wijn naar zijn keuze. Hij kwam bij ons terug met een fles Palo Alto, Sauvignon Blanc. Ik was zeer verrast, want deze wijn verkopen wij ook alleen ik had hem nog nooit gedronken. Wat een heerlijke wijn! Deze wijnverrassing staat nog steeds symbool voor onze fantastische reis door Florida. Zodra ik een fles Palo Alto zie ben ik in gedachten weer bij die onvergetelijke reis met mijn dochter door Florida.